Stichting humanitaire hulp Gambia

De SHHG is al ruim 20 jaar actief in Gambia. Haar visie is dat alle Gambianen voorzien in dagelijkse basisbehoeften. Eigen verantwoordelijkheid, onafhankelijkheid en zelfvoorzienend zijn de sleutelbegrippen van de beide stichtingen.

Aandachtsgebieden zijn: onderwijs, landbouw, diverse projecten zodat inwoners worden voorzien van stroom het Solar project, het Orphan project, maar ook Studenten sponsoring en toegang tot goede medische zorg.
De missie is door eenmalige en doorlopende projecten op te zetten bijdragen aan het voorzien in de basisbehoeften van de Gambiaanse bevolking.


Het bestuur wordt sinds 1996 gevormd door: Arthur Aalst, Ellen Verlaan, Andre Dragt, Will van der Kolk en Edwin Rood, de Stichting (KVK 41226966) is erkend als een ANBI-instelling (ANBI-nummer 40787). Voor meer informatie https://www.stichtinghumanitairehulpgambia.nl/
Foundation Humanitarian Aid Gambia (FHAG) is sinds 2004 de Gambiaanse afdeling van de Stichting Humanitaire Hulp Gambia en als zodanig geregistreerd als NGO A27. Voor meer informatie http://www.humanitarianaidgambia.com/
In 2022 zal de SHHG de X-ray Challenge organiseren. ( http://xraychallenge.nl/ ) Deze challenge is een 100% NON profit concept om geld bijeen te brengen voor een röntgenapparaat voor het Lamin Health Center. De organisatie van deze challenge werkt samen met de organisatie van de Rotary Challenge, die gelijktijdig zal vertrekken.( https://www.rotarychallenge.nl/ ).
Een van de deelnemers die de challenge aangaan zijn wij Hans Aarts en Tjeerd Rosier.

Steun ons en help ons deze 100% non profit concept met u hulp te behalen.